Selecteer een pagina

Categorie: Travel

Wanneer al je vrienden zich hardnekkig vastbijten in ‘bootcamps‘ dit en ‘#fitgirl‘ dat en er niemand te porren is voor een avondje of weekendje vol met leuke dingen, blijft er maar één ding over. Ga naar de stad waar Harry Potter een icoon is en de reis ernaartoe lekker kort; Londen!

Waar denk je als eerste aan als je aan Londen denkt?
Juist.

Notting Hill.

Gekleurde statige huizen, goedgeklede mensen en waanzinnig fotogenieke winkeltjes.
Tip 1: Stop eerst bij het roze huisje (Instagram staat er vol mee) om een blog-waardige foto te maken en ga lunchen bij Granger & Co. We zijn vergeten foto’s te maken (want het was té lekker om te wachten) maar geloof ons maar dat dit dé lunch hotspot van Notting Hill is. Met de beste scrambled eggs ever.
Tip 2: Om de hoek van de metrohalte zit een heerlijk muf retro vintage winkeltje, naast het oudste boekenwinkeltje dat je ooit hebt gezien, en daar scoor je leren jackies voor een prikkie. Ben je hier, ga dan gelijk even langs The Portobello Road om tussen de antieke winkeltjes te snuffelen en als je geluk hebt hier gelijk ook even de vintage markt aan het einde van de straat mee te pakken.
Tip 3: Slapen in Notting Hill kan je het beste bij The Portobello Hotel doen, want dit is by far het meest idyllische en Engelse hotel in wijde omgeving. Hyde Park om de hoek, ontbijt in de meest schattige lobby die je ooit hebt gezien en het meest attente personeel ooit. Dit hotel biedt trouwens ook een shopping deal aan waarbij je bij aankomst kan genieten van een glaasje champagne (zie foto), uitgebreid Engels ontbijt kan bestellen op je kamer en last but not least goeie kortingen ontvangt op de tofste winkels in de omgeving. De foto’s van dit hotel spreken hier eigenlijk gewoon voor zich:

 

Als je hierna nog energie over hebt om de chaos van Londen te ontdekken is het slim om in Soho (vergelijkbaar met de Negen Straatjes in Amsterdam) te verblijven. Hier vind je talloze barretjes en slechte toeristenwinkels waar je je geluk niet op kan aan de variatie van fridge magnets en andere gekkigheid. Chinatown ligt overigens ook hiernaast dus ook voor de “lokale” dimsum ben je hier aan het juiste adres. Wij sliepen tegenover de M&M store in het Every Hotel en dat was qua locatie perfect. Met één been buiten de deur alle chaos & hectiek die je je maar wensen kan. En met Regent Street, Oxford Street & Carnaby Street om de hoek kan je gelijk je bonus weer over de balk smijten.

Hier dan als laatst nog een stiekeme tip van een shop-a-holic: Londen is hét walhalla voor vintage shopping.
Kate Moss winkelt hier ook.
Dus.
Dat zegt genoeg.
Mocht je wat tijd over hebben na het struinen in Soho & genieten in Notting Hill dan is het zeker de moeite waard om een bezoekje te brengen aan de Brick Lane Market & The Spitafields Market. Vooral de laatste is waanzinnig. Mocht je de IJ-hallen in Amsterdam gewend zijn; you ain’t seen nothing yet!

Dit bericht is oorspronkelijk van: http://blog.colourfulrebel.com

Gerelateerde Berichten
Dit eiland is de ultieme plek voor iedereen die helemaal gek is van bananen. Qatar
Stedentrip in Nederland? Kom naar het zonnige zuiden! Breda is een heerlijke stad om een
Op een eiland krijg je altijd direct dat ultieme, ontspannen vakantiegevoel. En zeker op deze
Advertentie
Advertentie