Selecteer een pagina

Categorie: Daily News

Bijzonder interessant geprijsde pilot’s watch met Zwitsers hart

Vorig jaar maart spraken wij met een nieuw Nederlands horlogemerk, Eza Watches. Zij hadden net hun eerste model, de enthousiast onthaalde Sealander, gelanceerd. Anderhalf jaar later bewijst het merk dat het een blijvertje is: wij maakten kennis met de nieuwe Eza AirFighter, die om meerdere redenen misschien wel nóg interessanter is.

Horlogemerken schieten als paddestoelen uit de grond. Het zijn er letterlijk te veel om bij te houden. We doen ons best, maar het gros is wat ons betreft niet noemenswaardig. Eza Watches vormde daarop direct een uitzondering. Het door de jonge Nederlandse ondernemers Adriaan Trampe en Diederik van Golen gerunde merk baarde opzien door te komen met een duikhorloge met Zwitserse automaat ruim onder de 1000 euro.

Eza Airfighter nog scherper geprijsd

Met een prijs vanaf 849 euro was de Sealander al scherp geprijsd. De Airfighter zit daar nog ruimschoots onder en dat maakt ‘m extra interessant. Net als het eerste model van Eza beschikt ook deze nieuweling over een hoogwaardig uurwerk van het gerenommeerde ETA. Met een vanafprijs van 725 euro (versie met leren band, met stalen band is-ie beschikbaar vanaf 795 euro) is de Eza Airfighter zeer scherp geprijsd. Wij vinden het een zeer fraai alternatief voor de gevestigde merken. Bovendien: ben jij toe aan een stapje hogerop, dan is dit horloge een haalbare next step.

De Eza Airfighter is clean en tijdloos vormgegeven, maar kent twee bijzonder interessante details. Het eerste dat ons opviel, is het logo. Als je het horloge vanuit een hoek bekijkt, zie je dat het logo niet op de wijzerplaat is aangebracht. Ook niet op het glas, maar aan de binnenkant van het glas. ‘Wij hebben extra dik glas van 2 millimeter gebruikt zodat het gegraveerde logo aan de binnenkant extra mooi uitkomt.‘ Aldus Adriaan Trampe. Het zorgt voor een te gek effect en extra diepte. Samen met de deels verzonken wijzerplaat zorgt dit ervoor dat het horloge boeiend is om naar te kijken, ondanks de relatief ingetogen vormgeving.

Een ander tof detail is de achterkant van de kast. ‘We hebben lang getwijfeld of wij trouw zouden blijven aan de vintage pilot’s watches met dichte kast of dat we toch voor een open achterkant zouden gaan. Uiteindelijk hebben wij gekozen voor een tussenweg die je volgens mij niet veel ziet.‘ Vertelt Adriaan. Hij doelt op de kast waarin het uurwerk gegraveerd is. Een zeer fraai detail.

Ondanks zijn scherpe prijs, blijft de aankoop van een dergelijk horloge voor veel mensen toch een flinke stap. Daarom is het handig om te weten dat de Eza Airfighter voorzien is van een razendsnel wisselsysteem voor de banden, zodat je naar hartenlust kunt combineren. Je kunt het horloge dus kopen met leren band of Milanese band (staal) en voor 90 of 150 euro koop je er respectievelijk een extra leren of stalen band bij. Ook een NATO-strap behoort tot de mogelijkheden.

De Eza Watches Airfighter is hier te koop vanaf 725 euro.

 

 

dit bericht is van: Manners

Gerelateerde Berichten
Je hebt het vast wel een keer meegemaakt; jij moet opzoek naar een cadeau voor
Ritmisch en gestaag beuken de golven op de rotsen. Het lijkt bijna een liefkozing, zij
Daar stond ik dan. Midden in het bos. Het was donker, en koud. De wind
Advertentie
Advertentie