Selecteer een pagina

Categorie: Daily News

Ze zeggen dat een goed cadeau niet duur hoeft te zijn. Met wat creativiteit kan je hele mooie cadeautjes geven aan iemand waar je van houdt. Sommige zeggen met meer geld heb je wel meer mogelijkheden. Tja, als je over nadenkt zit daar ook wel een kern van waarheid in. Nu vraag je je vast af wat er gebeurt wanneer je die twee dingen samenvoegt: veel geld en creativiteit.

We hebben dat voor je uitgezocht en een lijstje samengesteld met vijf bijzondere cadeaus in de geschiedenis. Het was lastig voor ons om een top vijf van te maken, omdat ze lastig te vergelijken zijn met elkaar. Daarom laten we ze zien in de volgorde van oud tot meest recent.

Een witte olifant: 

Iedereen houdt van dieren toch? Dus een schattig dier geven als cadeau is wel een save option zou je zeggen. Zo zou Koning Manuel van Portugal ook hebben gedacht. Hij gaf paus Leo X in 1514 een dier als cadeau. Maar ja, hij kwam niet aan met een puppy of een goudvis maar met een olifant. Een witte olifant zelfs. De paus was zo blij met Hanno de olifant dat hij zelfs de bekende renaissanceschilder Raphael een portret liet schilderen van Hanno!

De Taj Mahal:  

De Taj Maha is zonder twijfel de meest bekende bezienswaardigheid van India. Het is ook een van de nieuwe zeven wereldwonderen. De heerser Shah Jahan liet dit meesterwerk bouwen om een grafmonument te zijn van zijn geliefde echtgenoot die in 1631 is overleden.  De bouw van de laatste rustplaats van Mumtaz Mahal duurde 16 jaar en er werkten er 20.000 arbeiders aan dit project. Na de dood van Shah Jahan is zijn lichaam ook begraven in het mausoleum naast zijn geliefde. Nu zijn ze voor eeuwig samen.

https://www.surprisestore.nl

De naald van Cleopatra:  

Om een goede relatie te bouwen met Frankrijk besloot Mohamed Ali (niet de bokser maar een onderkoning van Egypte) in 1833 om een Oud-Egyptisch obelisk naar Parijs te sturen. In ruil hiervoor zou hij een kleine kloktoren ontvangen voor in zijn citadel. Die bleek echter niet te werken. De obelisk stond oorspronkelijk in de stad Luxor in het zuiden van Egypte

bij de ingang van de Luxortempel. De 23 meter hoge en 227 ton wegende monument werd met een schip getransporteerd. Toen het eindelijk in Parijs aankwam duurde het drie jaar om het monument helemaal recht te krijgen! Het monument staat nu op de bekende Place de la Concorde in Parijs.

Het Vrijheidsbeeld:    

Als je aan New York denkt, denk je zeer waarschijnlijk gelijk aan het Vrijheidsbeeld. De 46 meter hoge beeld van de dame met een fakkel is niet weg te denken van de Skyline van The Big Apple.

Maar wist je dat het beeld oorspronkelijk helemaal niet voor de VS bedoeld was? Het beeld was eigenlijk bedoeld als een reusachtige vuurtoren bij de ingang van de toen net gegraven Suezkanaal in Egypte. Misschien als een goedmakertje voor die kloktoren die niet bleek te werken? Het beeld werd gratis aangeboden, maar Egypte moest wel de sokkel waarop het beeld zou komen zelf betalen. Daar was helaas geen geld voor. Hierdoor werden de plannen gewijzigd en het beeld werd na enkele aanpassingen aan het ontwerp, verstuurd naar de VS.  Dit keer ter ere van het eeuwfeest van de Onafhankelijkheidsverklaring in de VS (1776) en als teken van vriendschap.

The thing

Een cadeau geef je aan iemand waar je van houdt toch? Nou, dat is niet helemaal waar. In 1945 gaf de Sovjet-Unie de Amerikaanse ambassadeur een handgemaakte houten zegel van de VS. De zegel werd gehangen op het kantoor van de ambassadeur en het was bedoeld als een teken van vriendschap. Tenminste, dat is wat er gezegd werd tegen de Amerikanen. In

werkelijkheid was het houten kunstwerk een afluisterapparaat. De technische apparatuur binnen in was klein en goed verstopt en daardoor moeilijk te vinden. Pas zeven jaar later in 1952 werd the thing, zoals het apparaat ook werd genoemd ontdekt.

Gerelateerde Berichten
Dat we in Nederland kunstgras wel een uitvinding vinden, blijkt wel uit de Eredivisie. In
Ontbijt, Vegetarisch Bereidingstijd: 5 minuten Aantal personen: 1 Ingrediënten 2 speltcrackers met zuurdesem en gekiemd boekweit
Je ligt te snoozen in je bed, denkend aan de promotie die je gisteren hebt
Advertentie
Advertentie