Selecteer een pagina

Categorie: Wheels

Afgelopen zondag was Pebble Beach weer eens het decor van ‘s werelds mooiste auto’s. Het Pebble Beach Concours d’Elegance is voor veel autofabrikanten de uitgelezen kans om de wereld kennis te laten maken met nieuws. Zo ook voor Ferrari. Het Italiaanse automerk heeft het podium in Californië gebruikt om hun laatste ‘hoofdloze’ Ferrari te introduceren. De Ferrari 488 Pista Spider.

De krachtigste V8 in een Ferrari ooit

We waren bij MAN MAN al zeer verheugd toen Ferrari in 2015 de opvolger van de 458 Italia aan de wereld kenbaar maakte. De 488 Pista werd ontvangen als een ‘verbeterde’ volwassen 458 en het maakte de bolide direct geliefd bij de puristen. Nu, ongeveer 3 jaar later, heeft het Italiaanse sportwagenmerk een cabrio-variant geïntroduceerd. De Ferrari 488 Pista Spider is alles waar wij van dromen als ’t gaat om een Italiaanse sportwagen..

Een van de grootste kenmerken van deze nieuwe 488 Pista Spider is het feit dat de bolide wordt voortgestuwd door de sterkste V8 die Ferrari vanaf de begindagen in een auto heeft gelegd. De 3,9-liter biturbo V8 levert maar liefst 720 ongetemde paarden. Deze V8 is een doorontwikkeling van de V8 die in de 488 Challenge te vinden is. Met deze krachtbron is de Pista Spider in staat om in 2,85 seconden van 0 naar 100km/u te sprinten.

Een aerodynamisch huzarenstukje

Uiteraard is het niet alleen de krachtbron die deze bolide tot een zeer snel stukje autotechniek maakt. Ferrari heeft voor de creatie van deze 488 Pista Spider goed gekeken naar de kwaliteiten van de 488 Challenge en de 488 GTE. Zo heeft het merk er voor gezorgd dat de best mogelijke aerodynamica voor dit pakket beschikbaar is. Het gevolg zijn prestaties waar menig fabrikant jaloers op zal zijn. De enige negatieve bijsmaak die we hebben bij deze nieuwe Ferrari is toch wel het feit dat de cabrio pas onthuld wordt aan het eind van de zomer. Maakt genieten met open kap meteen minder reëel

 

Gerelateerde Berichten
Een Mercedes-Benz G-klasse wordt door velen gezien als een van de meest statige SUV’s die
MOGELIJK PRIJZENREGEN VOOR LEXUS LC De Lexus LC is hard op weg om twee prestigieuze
Het is geen geheim dat wij van Slvrbck fan zijn van klassieke auto's. Echter gaan
Advertentie
Advertentie