Selecteer een pagina

Categorie: Wheels

Een Mercedes-Benz G-klasse wordt door velen gezien als een van de meest statige SUV’s die ooit gebouwd zijn. Niet geheel onbegrijpelijk. Het is alles wat je van een robuuste auto verwacht: groot, hoekig en bijna niet kapot te krijgen (laten we niet overdrijven). Toch zijn er op vandaag de dag genoeg concurrenten in dit segment en is ’t moeilijk om te kiezen voor de G-klasse als SUV . Met een oudere G-klasse is ’t dan weer een heel ander verhaal, deze zijn gewild in alle opzichten. Hoe ouder de G-klasse, hoe ruiger en onaangeroerd het voorkomen. Neem nou deze mat-groene G uit 1991.

1991 Mercedes-Benz 250 GD

Deze spectaculaire Mercedes-Benz G-klasse wordt aangeboden tijdens een veiling bij RM Sotheby’s aankomende vrijdag. Deze Fort Lauderdale veiling is overigens een veiling waar meer zeer gewilde auto’s onder de hamer zullen gaan. Deze tweedeurs G-klasse lijkt op ’t oog volledig in originele staat te verkeren met enkel een aftermarket radio toegevoegd aan de bestaande opties.

De tweedeurs G heeft een korte wielbasis en is een cabrio-uitvoering, dus dat maakt ‘m de ultieme auto voor de komende zomer. Overigens ziet deze bolide er nog zeer strak uit dus goed voor de dag komen mag geen probleem zijn. Deze specifieke G-klasse is, zoals de naam al doet vermoeden, aangedreven door een 2,5-liter vijf-in-lijn dieselmotor die 84pk naar alle vier de wielen stuurt. Het is verre van een snelheidsduivel, maar dat maakt ‘m absoluut niet minder aantrekkelijk.

Het zijn de details die de finishing touch leveren aan deze auto. Kijk bijvoorbeeld naar de zwarte wielkastverbreders, de olijfgroene matte lak en de bijpassende jerrycan achterop. Dit ‘ruige’ uiterlijk wordt doorgetrokken in ’t interieur door ondermeer een houten betimmering achterin en tussen de stoelen. De Mercedes-Benz G-klasse werd pas officieel gelanceerd in de Verenigde Staten vanaf 2001, dus dit model is geïmporteerd. Om te voldoen aan de wetgeving aan de overkant van de grote plas, is de auto enigszins aangepast.

Mocht je dus op zoek zijn naar een volledig originele Europese G-klasse, dan is dit misschien niet de allerbeste optie. Desalniettemin is deze G-klasse er een die gezien mag worden en kunnen we ons voorstellen dat je hier lekker in kunt cruisen met ’t zonnetje op je bol. Geïnteresseerden kunnen uiteraard terecht bij RM Sotheby’s. Naar verwachting zal de auto zo’n $45.000 opleveren – net geen €37.000.

Gerelateerde Berichten
Wanneer we over whisky spreken, dan gaat het veelal over ‘Scotch’ – oftewel whisky van
MOGELIJK PRIJZENREGEN VOOR LEXUS LC De Lexus LC is hard op weg om twee prestigieuze
Het is geen geheim dat wij van Slvrbck fan zijn van klassieke auto's. Echter gaan
Advertentie
Advertentie